Fjodor

Fjodor, pshihodelični/space/noiz bend iz Zagreba čija je glazba nastala pod utjecajem različitih glazbenih žanrova  kao što su Krautrock, Jazz, Noiz, Space, elektronika, metal, balkanska i orijentalna te suvremena i klasična glazba osnovan je 2006. godine kao trio. Samostalno su izdali dva albuma: “I” (2008.) i “Riding through the Black Hole” (2011.) ni ne pokušavajući pronaći izdavača.

Njihovo prvo službeno izdanje pod okriljem grčkog izdavača Cosmic Eye Records izdano je u rujnu 2013. u suradnji s Dušanom Žicom (Temple of the Smoke) na klavijaturama. “St. Anthony’s Fire” može se nazvati konceptualnim albumom u obliku jedne 45-minutne pjesme koja je utjelovljenje čistog instrumentalnog progresiv rocka pomiješanog sa psihodeličnim rifovima i  space synthom. Tokom godina, bend je odradio nekoliko europskih i balkanskih turneja te dijelio pozornicu s odličnim bendovim poput Zechs Marquise, Dukatalon, Belgrade Noiz Society i Oresund Space Collective.
Za Fjodor kažu da zvuče kao rani Pink Floydi na steroidima, a trenutnu postavu benda čine Ivan Beuc na gitari, Aljoša Reljić na bubnjevima i Mirko Golubić na basu.