MIMO – Medijski Inventar Muzičkih Originala

Svrha projekta MIMO-a jest osigurati vidljivost i kontinuiran razvoj autentičnoga glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj te poboljšati hrvatsku glazbu, koja uspješno prati europske smjerove te je prepoznata i cijenjena i kod nas i u svijetu.

MIMO projekt je nastao partnerstvom udruge ViBRa i HRT-a na temelju navedenih zajedničkih ciljeva i težnji da se pridonese pozitivnim promjenama u hrvatskoj glazbi. Projekt bi trebao poboljšati prepoznatljivost i moral glazbenika te obogatiti dokumentiranu građu za javne medije.

Organizatori
 • Promicati domaću kvalitetnu izvornu autorsku glazbu, koja nije dovoljno dostupna široj javnosti u Hrvatskoj
 • jačati veze između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika kako bi šira javnost doznala više o kulturnom bogatstvu i raznolikosti glazbe u Hrvatskoj
 • poticati i podupirati stvaralaštvo domaćih glazbenika, posebice mladih
 • pridonijeti afirmaciji domaćih glazbenika na međunarodnoj sceni

Projekt je zamišljen kao kontinuiran ciklus koncerata s izravnim prijenosom na Hrvatskom radiju – 1. program i videostrujanjem (live streaming) na više internetskih portala (HRT, MSU, Grafička škola, glazbeni portali…) kojima će se predstavljati kvalitetna i autentična neovisna domaća glazba, trenutačno vrlo slabo zastupljena u javnim medijima.

Uključi se

Grafička škola Zagreb osigurava opremu, snimanje i videomontažu za izravni videoprijenos. Snimanje će obavljati učenici škole u sklopu stručne prakse uz mentorstvo profesora i redatelja iz MIMO tima.

Koncerti se održavaju u multimedijskoj dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Na pozornici se predstavlja po jedan kantautor/sologlazbenik i jedan sastav čiji su radovi odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Gosti u emisijama su glazbeni kritičari ili ugledni glazbenici koji su obaviješteni o radu izvođača. Snimke koncerata se pohranjuju u fonoteku Hrvatskog radija, što glazbenim urednicima omogućuje jednostavan i brz pristup za daljnje emitiranje.

Podrška i partneri

Sustavnim radom na održavanju koncerata pomno odabranih glazbenika, projekt bi trebao prerasti u dugogodišnji show i prepoznatljivost Udruge ViBRa i HRT-a.

Program koncerta/emisije (120 min) :

 • Glazbeni nastup

  kantautor (40 min)
 • Glazbeni nastup

  sastav (65 min)
 • Komentari

  voditeljica i glazbenik ili kritičar koji poznaje rad izvođača (15 min)
 • Završne riječi

  najava sljedećeg koncerta

Prijavite se na naš Newsletter